fbpx

IPL behandeling Amsterdam

3

IPL Behandeling Amsterdam Huidverbetering

IPL behandeling Amsterdam Huidverbetering. IPL staat voor Intense Pulsed Light. De IPL-techniek maakt gebruik van een flitslamp die een krachtig flitslicht geeft. IPL is een technologie die mogelijkheid biedt voor anti-aging. Door verschillende filters te gebruiken kunnen pigmenten, vlekken, littekens, roodheid en huidoneffenheden sterk worden verminderd.

Huidverjonging / Skinrejuvenation

Invloeden van buitenaf versnellen het verouderingsproces van de huid. UV-licht, door zon en zonnebank, is de grootste boosdoener. Maar ook roken, stress, medicijngebruik en ziekte beinvloeden de conditie van de huid. Hierdoor ontstaan in de loop der jaren pigmentvlekken, rode adertjes en rimpeltjes. Deze aandoeningen zijn nu goed te behandelen met flitslicht. Het geeft de huid weer een frisse en jonge uitstraling.

ipl behandeling amsterdam

Met IPL Huidverbetering – Skinrejuvenation kunnen we het volgende behandelen:

Huidverslapping

Collageen is verantwoordelijk voor stevigheid en elasticiteit van de huid.
Bij het ouder worden vermindert de collageen aanmaak, waardoor kleine rimpels en lijntjes en algehele verslapping van de huid kunnen ontstaan. Op jonge leeftijd wordt voldoende collageen aangemaakt om de huid jong, stevig en soepel te houden.

Collageenstimulatie door middel van gepulseerd licht zorgt voor een toename én herverdeling van het collageen, waardoor het netwerk van vezels zich kan herstellen. Ook neemt de bloedcirculatie en daarmee de zuurstofvoorziening in de huid sterk toe en wordt het bindweefsel van de huid effectief en krachtig ontgift. Hierdoor wordt de huid weer dikker, steviger en diepe rimpels worden minder terwijl fijne rimpels zullen verdwijnen.

Pigmentafwijkingen

Waaronder sproeten, hyperpigmentatie en ouderdomsvlekken. Pigmentvlekken zijn een gevolg van een ophoping van pigment (melanine) en zijn in het algemeen goed te behandelen. Door de behandelingen halen we het pigment wat dieper in de huid gelegen is naar boven.

Na de eerste 2 a 3 behandelingen wordt de pigmentvlek dan ook donkerder. Er zullen kleine korstjes ontstaan doordat de huid het overschot aan pigment van zich af gaat stoten. Na enkele behandelingen verdwijnt de pigmentvlek.

Met IPL Huidverbetering Acne behandelen

Met IPL huidverbetering kan acne veilig en zeer effectief behandeld worden. De IPL acne-behandeling veroorzaakt een reactie die de acne-bacteriën op de huid vernietigd. Het hoogenergetisch licht wordt door de huid geabsorbeerd en omgezet in warmte. Door deze warmte wordt de bacterie P. Acnes vernietigd. Deze bacterie is met name verantwoordelijk voor het ontstaan van acne.

Het duurt twee tot drie weken voor het resultaat zichtbaar is en de ontstekingen afnemen. Ook de roodheid die veroorzaakt wordt door de acne wordt zichtbaar minder. Door een behandeling met IPL worden niet alleen de bacteriën vernietigd, maar ook wordt de talgproductie gereduceerd. Hierdoor krimpen de talgklieren en raken ze minder snel verstopt. Een succesvolle behandeling voor een schone en mooie huid.

Couperose:

Het verwijderen van roodheid en adertjes

Couperose zijn dunne, verwijde bloedvaatjes. Ze schijnen door de huid als fijne, rode draadjes op de wangen, neus, kin, voorhoofd en decolleté. De vaatverwijding geeft een rood-blauwe kleur in de huid. Roodheid in het gezicht door couperose is goed te behandelen met IPL. Bij de behandeling met IPL huidverbetering penetreert de lichtbundel de huid en wordt door het bloed in de vaatjes opgenomen.

Door de warmte die ontstaat, stolt het bloed en worden vaatjes vernietigd. Deze behandeling ook geschikt voor het verwijderen van spider naevi (spinnetjes). Afhankelijk van de mate waarin deze bloedvaatjes zichtbaar zijn, zullen 3 tot 5 of eventueel meerdere behandelingen nodig zijn om deze te verwijderen, met een tussenpose van 3 tot 6 weken.

Verdere informatie IPL behandeling Amsterdam Unicare

Voordat de behandeling wordt gestart, zal eerst een intake plaatsvinden. Voor skinrejuvenation dient de huid blank te zijn (huidtype 1 tm 4). De huid heeft na behandeling van pigment- of bloedvatafwijkingen enkele dagen nodig om zich te herstellen.

Het aantal behandelingen is afhankelijk van het type behandeling, ernst van de aandoening en de conditie van de huid.

 

U komt niet voor een IPL behandeling in aanmerking als u:

  • Zwanger bent
  • Borstvoeding geeft
  • Isotretinoine gebruikt (bij acne en rosacea)
  • Tetracyclines (bepaalde antibiotica) gebruikt. U kunt dan overgevoelig zijn voor licht
  • Een huid met veel pigment heeft (donkere huid door zonlicht)
  • Een koortslip heeft 

Resultaat van de behandeling

Als u zowel met de laser als met de IPL wordt behandeld zullen niet alle vaatjes geheel verwijderd worden, maar een afname van 70% is te verwachten. Het resultaat van de behandeling van de roodheid in het gelaat is lastiger en is niet geheel te voorspellen. De roodheid zal afnemen door de behandelingen met IPL. Het ontstaan van nieuwe haarvaatjes in de toekomst kan door deze behandeling niet worden voorkomen.

Aantal behandelingen

Over het algemeen zijn drie tot vier behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Voor het behandelen van rimpeltjes zal na gemiddeld 4 behandelingen een mooi resultaat te zien zijn. Voor hyperpigmentatie en couperose zal na gemiddeld 2 behandelingen een goed resultaat zichtbaar zijn. Tussen de behandelingen zit steeds 4 weken.

De dag van de behandeling

Voor de IPL behandeling moet uw gezicht schoon zijn. Gebruik dus geen make-up, crèmes, parfum of aftershave op de dag van de behandeling.

De IPL behandeling

Tijdens de behandeling dragen u en de specialist een bril om de ogen te beschermen. Op de te behandelen huid wordt een koude gel aangebracht.

Het IPL-apparaat wordt op de huid gezet. De lichtflitsen voelen als een elastiekje dat tegen de huid tikt.De behandeling kan enigszins pijnlijk zijn, afhankelijk van het te behandelen gebied. Maar de meeste patiënten verdragen de behandeling goed. Een verdoving is niet nodig. Een behandeling duurt ongeveer 10 tot 30 minuten, afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied.

Na de behandeling

U kunt na de behandeling over het algemeen direct uw dagelijkse bezigheden weer hervatten. Meestal is de huid na de behandeling wat rood en gevoelig, vergelijkbaar met het gevoel van een door de zon verbrande huid. Er kan ook een lichte zwelling ontstaan. Dit verdwijnt na enkele uren tot enkele dagen. U kunt eventueel koude kompressen op de behandelde plek leggen.

De eerste dagen na de behandeling moet u de huid voorzichtig verzorgen: droogdeppen, niet scrubben, geen geparfumeerde of anti-acne-crèmes gebruiken.

Tot zes weken na de laatste behandeling mag u niet in de zon of onder de zonnebank. Gebruik ook geen zelfbruinende middelen. Komt u toch in de zon, gebruik dan een zonnebrandcrème met een beschermingsfactor 30 of hoger.

Risico’s

Bijwerkingen van deze behandeling zijn uiterst zeldzaam. Hoewel u uiteraard behandeld wordt door kundige specialisten, is er bij elke behandeling een zeer geringe kans op een complicatie. Deze risico’s worden met u besproken tijdens het intakegesprek. Voor alle IPL-behandelingen geldt dat tijdens de behandeling een kleine kans bestaat dat er teveel warmte in de huid ontstaat. Daardoor kunnen brandwondjes ontstaan die voor tijdelijk kleurverschil in de huid zorgen. Het pigment kan eerst wat donkerder kleuren om daarna juist wat lichter te worden dan de normale huidskleur. Het pigmentverschil kan enkele weken tot maanden aanhouden. In de meeste gevallen zal dit volledig herstellen.

Verder

De conditie van uw huid bepaalt het resultaat van de behandeling. Dit kan een combinatie zijn van specifieke gezichtsbehandelingen en de bijbehorende verzorgingsproducten. Na een huidanalyse in onze salon vertelt uw schoonheidsspecialiste u daar meer over.

Prijzen IPL behandeling Amsterdam Unicare  
IPL huidverbetering (gehele gezicht) € 135,-

Neem contact met ons op indien je vragen hebt over onze behandelingen of meer informatie en uitleg wenst. Je kunt ook altijd gewoon even tijdens onze openingstijden langskomen aan de Kinkerstraat 3H in Amsterdam voor een meer persoonlijke kennismaking.

Meer Gezichtsbehandelingen:

Acne behandeling

Acne behandeling

Acne behandeling AmsterdamAcne behandeling Amsterdam Je zoekt naar een acne behandeling amsterdam? Wat is acne? De meest gebruikte term voor acne is jeugdpuistjes of acne vulgaris. Door overmatige talgproductie en oude huidcellen verstoppen de poriën. Het talg kan...

CO2 laser huidverbetering

CO2 laser huidverbetering

CO2 laser behandeling AmsterdamCO2 laser behandeling Amsterdam Je zoekt een CO2 laser behandeling Amsterdam ter huidverbetering? Unicare Clinic hanteert de Pixel Fractional CO2 laser behandeling Amsterdam voor huidverjonging. Deze CO2 laser schiet hele kleine...

Hydrafacial

Hydrafacial

Hydrafacial behandeling AmsterdamHydrafacial behandeling Amsterdam huidverbetering Je zoekt Hydrafacial behandeling Amsterdam? Dit is een nieuwe vorm van microdermabrasie met serums in plaats van kristallen. Hydrafacial behandeling Amsterdam is een behandeling die de...

Microdermabrasie

Microdermabrasie

Microdermabrasie AmsterdamMicrodermabrasie Amsterdam Microdermabrasie geeft de huid een upgrade! Een frisse, gladde huid die er jonger uitziet en mooi in balans is. Microdermabrasie Amsterdam is een van de meest effectieve methodes om dit te bereiken. Microdermabrasie...

Microneedling

Microneedling

Microneedling behandeling AmsterdamJe zoekt Microneedling behandeling Amsterdam? Unicare Cosmetic Clinic Microneedling behandeling Amsterdam. Bij Microneedling wordt er gebruik gemaakt van zeer fijne naaldjes om de lederhuid licht te beschadigen. Dit stimuleert de...

RF Microneedling

RF Microneedling

RF Microneedling Amsterdam Wat is RF microneedling? RF Microneedling Amsterdam is een huidbehandeling waarbij we met de combinatie van microneedling en radiofrequente golven heel specifiek de huid op verschillende dieptes stimuleren. Met RF Microneedling Amsterdam...

Medik8 Skincare

Medik8 Skincare

Medik8 Skincare Amsterdam Medik8 in 12 weeks to WOW!! De gezichtsbehandelingen van Medik8 Skincare Amsterdam zijn zorgvuldig samengesteld om de huid te verjongen terwijl u een uiterst ontspannende ervaring beleeft. Maar wat onze behandelingen onderscheidt, zijn de...

Zuurstoftherapie

Zuurstoftherapie

Zuurstoftherapie AmsterdamWat doet Zuurstoftherapie Amsterdam met je huid? Tijdens een Zuurstoftherapie Amsterdam worden hyaluronzuur en vitamine C met 98% zuivere zuurstof onder hoge druk in de huid gebracht. Door het zuivere zuurstof worden alle huidfuncties...

5-D HIFU non invasive huidverbetering

5-D HIFU non invasive huidverbetering

HIFU behandeling AmsterdamHIFU behandeling Amsterdam Wat is een HIFU behandeling? Je bent op zoek naar een HIFU behandeling Amsterdam? HIFU staat voor High Intensity Focused Ultrasound en is een behandeling op basis van geluidsgolven. De energie die vrijkomt tijdens...

Direct een afspraak maken?

Scan the code