fbpx

IPL behandeling Amsterdam

3

IPL Behandeling Amsterdam Huidverbetering

Huidverbetering met IPL behandeling Amsterdam. Intense Pulsed Light is de afkorting voor IPL. De IPL-methode maakt sterke flitsen met behulp van een flitslamp. Een technologie die IPL wordt genoemd, biedt de mogelijkheid om anti-aging te gebruiken. Het is mogelijk om pigmenten, vlekken, littekens, roodheid en oneffenheden op de huid aanzienlijk te verminderen door verschillende filters te gebruiken.

Huidverjonging / Skinrejuvenation

Buitenafse elementen versnellen de huidveroudering. UV-licht van zonnebanken en zonlicht is de grootste boosdoener. Maar ook variabelen zoals stress, medicijngebruik, ziekte en roken kunnen de huidskleur beïnvloeden. Dit leidt tot rimpeltjes, rode adertjes en pigmentvlekken. Nu kan lichttherapie deze ziekten goed behandelen.

ipl behandeling amsterdam

Het volgende kan worden behandeld met IPL Huidverbetering – Skinrejuvenation:

Huidverslapping

Het behoud van de elasticiteit en stevigheid van de huid is afhankelijk van collageen. Met de leeftijd vermindert de aanmaak van collageen, wat rimpels, lijntjes en verslapping van de huid kan veroorzaken. Om de huid jong, stevig en soepel te houden, wordt collageen op jonge leeftijd normaal aangemaakt.

Collageenstimulatie door gepulseerd licht zorgt voor een toename en herverdeling van collageen. Het herstel van het netwerk van vezels wordt hierdoor mogelijk gemaakt. Bovendien wordt de bloedcirculatie en daarmee de zuurstofvoorziening in de huid aanzienlijk verbeterd, wat resulteert in een sterke en effectieve ontgifting van het bindweefsel van de huid. Hierdoor wordt de huid dikker, steviger en verdwijnen diepe en fijne rimpels.

Pigmentafwijkingen

Ouderdomsvlekken, sproeten en hyperpigmentatie. Deze pigmentvlekken, die over het algemeen goed kunnen worden behandeld, worden veroorzaakt door een ophoping van pigment, ook wel melanine genoemd. Het pigment wordt door de behandelingen dieper in de huid naar boven gebracht.

De kleur wordt ook donkerder na de eerste twee of drie behandelingen. Er zullen kleine korstjes ontstaan omdat de huid overtollig pigment afstoot. Na een paar behandelingen zal de pigmentvlek verdwijnen.

Met IPL Huidverbetering Acne behandelen

IPL-acnebehandeling is niet alleen veilig, maar ook effectief. De IPL-behandeling vernietigt acnebacteriën op de huid door een reactie te veroorzaken. De huid transformeert hoogenergetisch licht in warmte door het te absorberen. Deze warmte vernietigt de P. Acnes-bacterie. Deze bacterie is in het bijzonder verantwoordelijk voor het ontstaan van acne.

Twee tot drie weken duren voordat het resultaat en de afname van ontstekingen plaatsvinden. Bovendien wordt de roodheid van acne minder zichtbaar. IPL-behandelingen doden bacteriën en verminderen de talgproductie. Dit helpt de talgklieren krimpen, waardoor ze minder snel verstopt raken. een effectieve methode om een schone en mooie huid te krijgen.

Couperose:

Het verwijderen van roodheid en adertjes

Couperose zijn dunne bloedvaatjes die verwijden. De fijne, rode draadjes bevinden zich op de wangen, neus, kin, voorhoofd en decolleté. De huid wordt rood-blauw door vaatverwijding. Gezichtsroodheid veroorzaakt door couperose kan effectief worden behandeld met IPL-lichttherapie. De lichtbundel die wordt gebruikt bij IPL-huidverbetering behandelingen dringt door de huid door en wordt in het bloed opgenomen.

Het bloed stolt en de vaatjes breken door de warmte. Deze methode kan ook worden gebruikt om spinnetjes, ook wel spider naevi genoemd, te verwijderen. Afhankelijk van de mate waarin deze bloedvaatjes zichtbaar zijn, zal er een periode van drie tot vijf behandelingen nodig zijn om ze te verwijderen.

Verdere informatie IPL behandeling Amsterdam Unicare

Voordat de behandeling begint, wordt een intake gedaan. Om de huid te rejuveneren, moet de huid blank zijn van huidtype 1 tot 4. Het duurt enkele dagen voordat de huid zich herstelt na een behandeling van bloedvatafwijkingen of pigmentafwijkingen.

Het aantal behandelingen wordt bepaald door het type behandeling, de ernst van de aandoening en de huidconditie.

In de volgende gevallen komt u niet in aanmerking voor een IPL-behandeling:

  • Zwanger bent
  • Borstvoeding geeft
  • Isotretinoine gebruikt (bij acne en rosacea)
  • Tetracyclines (bepaalde antibiotica) gebruikt. Als gevolg hiervan kunt u overgevoelig zijn voor licht.
  • Een huid heeft die veel pigment bevat en door zonlicht donker wordt

  • Een koortslip heeft

Resultaat van de behandeling

Hoewel behandeling met zowel de laser als de IPL een vermindering van 70% zal opleveren, zullen niet alle vaatjes volledig worden verwijderd. Het is moeilijker om de uitkomst van de behandeling van roodheid in het gelaat te voorspellen. IPL-behandelingen verminderen roodheid. Deze behandeling kan niet voorkomen dat er in de toekomst nieuwe haarvaatjes ontstaan.

Aantal behandelingen

Om het gewenste resultaat te bereiken, zijn meestal drie tot vier behandelingen nodig. Er zal meestal een goed resultaat zijn na vier rimpelbehandelingen. Een goed resultaat zal zichtbaar zijn na gemiddeld twee behandelingen voor couperose en hyperpigmentatie. De behandeling duurt vier weken.

De dag van de behandeling

Het gezicht moet voorafgaand aan de IPL-behandeling worden gereinigd. Op de dag van de behandeling mag u dus geen make-up, crème, parfum of aftershave gebruiken.

De IPL behandeling

Om uw ogen tijdens de behandeling te beschermen, dragen u en de specialist een bril. Koude gel wordt op de huid aangebracht die wordt behandeld.

Het IPL-apparaat wordt op de huid gezet. Lichtflitsen lijken een elastiek te zijn die tegen de huid tikt. De behandeling kan pijnlijk zijn, maar verschilt afhankelijk van het te behandelen gebied. De behandeling wordt echter door de meeste patiënten goed verdragen. Een verdoving is niet nodig. Een behandeling duurt ongeveer 10 tot 30 minuten, afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied.

Na de behandeling

Na de behandeling kunt u over het algemeen direct uw normale dagelijkse routine hervatten. Na de behandeling is de huid meestal rood en gevoelig, vergelijkbaar met de huid die door de zon is verbrand. Er kan ook een lichte zwelling ontstaan. Dit verdwijnt binnen enkele uren tot dagen. Koude kompressen kunnen op de behandelde plek worden aangebracht.

Zorg voor een zorgvuldige verzorging van de huid in de eerste dagen na de behandeling: droogdeppen, niet scrubben en gebruik geen anti-acne-crèmes of geparfumeerde producten.

Tot zes weken na de laatste behandeling mag u niet in de zon of onder de zonnebank. Gebruik ook geen zelfbruinende middelen. Wanneer u toch in de zon bent, gebruik dan een zonnebrandcrème met een beschermingsfactor van ten minste 30.

Risico’s

Bijwerkingen van deze behandeling zijn uiterst zeldzaam. Hoewel u natuurlijk wordt behandeld door gekwalificeerde professionals, is de kans op complicaties bij elke behandeling zeer laag. Als onderdeel van het intakegesprek worden deze risico’s met u besproken. Tijdens elke IPL-behandeling is er een kleine kans dat de huid te veel warmte krijgt. Brandwondjes kunnen daardoor ontstaan, wat de kleur van de huid tijdelijk kan veranderen. Het pigment kan aanvankelijk iets donkerder zijn, maar zal uiteindelijk lichter worden dan de normale huidskleur. Het kleurverschil kan weken tot maanden aanhouden. In de meeste gevallen zal dit een volledige verbetering opleveren.

Verder

Het resultaat van de behandeling hangt af van de huidconditie. Dit kan een combinatie zijn van specifieke gezichtsbehandelingen en de bijbehorende verzorgingsproducten. Uw schoonheidsspecialist geeft u meer informatie over het onderwerp na een huidanalyse in onze clinic.

Prijzen IPL behandeling Amsterdam Unicare  
IPL huidverbetering (gehele gezicht) € 145,-

Neem contact met ons op als je vragen hebt over onze behandelingen of als je meer informatie wenst. Tijdens onze openingstijden aan de Kinkerstraat 3H in Amsterdam kun je ons ook altijd bezoeken voor een persoonlijke kennismaking.

Direct een afspraak maken?

Scan the code