fbpx

Acne

3

Acne behandelen, wat betekent acné?

Acne behandelen. Acne is één van de meest voorkomende huidproblemen. Acne vulgaris (gewone acne dan wel jeugdpuistjes) is een ontsteking van het haartalgcomplex. Door een combinatie van teveel aan talgproductie, bacteriën en toenemende verdikking van opperhuid ontstaan er white and blackheads, papels, pustels en soms cysten.

De term jeugdpuistjes verwijst naar het feit dat acne vaak al in de tienerjaren begint. Puisten kunnen zowel op het gezicht als op andere delen van het lichaam voorkomen, zoals de rug en de borst.

Er zijn verschillende soorten huidaandoeningen. Tegenwoordig gebruiken we ook de term “maskne”: acné veroorzaakt door het dragen van mondmaskers. Acne kan ook acnelittekens veroorzaken.

Acne behandeling amsterdam

Soorten Acné

Acne komt voor in verschillende vormen. Veel voorkomende soorten acne zijn:

 

acne comedonica (graad I acne)
hierbij zijn met name comedonen (mee-eters) zichtbaar. We onderscheiden hierin de gesloten en open comedonen, white heads en black heads.

acne papulopustulosa (acne graad II)
bij dit soort acne zien we met name de ontstekingen die op de voorgrond staan, zogenoemd puisjes.

acne conglobata (acne graad III) en acne cystica
dit is een ernstige vorm van acne met grote pustels, cysten en littekenvorming

acne ecopica ook wel bekend als hidradenitis suppurativa
dit is een aandoening waarbij chronische ontstekingen ontstaan waarbij naast comedonen en puistjes ook gangen en holtes ontstaan met grote abcessen. Komt met name voor in oksels en liezen.

acne fulminant
is een zeldzame en ernstige vorm van acne waarbij uitbraak van acne met abcessen en weefsel dood optreed. Gaat gepaard met koorts, botpijnen etc.

acne mechanica
dit type acne kan iedereen krijgen. Het wordt veroorzaakt door overmatige hitte, druk, en wrijving over de huid, bijvoorbeeld tijdens sport of buitenactiviteiten.

 

acne venenata
ook wel cosmetica-acne of contact acne genoemd wordt veel gezien bij de (donkere) huid als er bijvoorbeeld vette producten gesmeerd worden.

acne excoriée des jeunes filles
Dit wordt vaker gezien bij pubermeisjes vandaar de fraaie term acne excorieé des jeunes filles. Maar het komt bij beide geslachten en op elke leeftijd voor en wordt veroorzaakt doordat iemand zijn huid beschadigd door een pukkel weg te krabben.

acne neonatorum en acne infantum
zoals de naam het al doet vermoeden is dit een acne vorm bij babies. Ontstaat enkele weken na geboorte en geneest altijd vanzelf zonder littekens.

acne tarda
is een vorm van acne die na het 25e levensjaar op begint te treden. Toenemende hormoonproductie verhoogd talgproductie waardoor acne kan ontstaan.

acne keloidalis
is keloid (wild vlees) vorming rondom haarzakjes veroorzaakt door acne of ontstekingen van haarzakjes. Komt met name bij donkere mannen voor.

Wat kunnen wij voor jou doen?

Het belangrijkste advies is; blijf zoveel mogelijk zelf af van je ontstekingen. Knijpen en krabben maakt het alleen erger. Ga zelf ook niet experimenteren met middelen want de oorzaak en daardoor de oplossing is voor iedereen anders.
Bij unicare clinic kunnen we je helpen door je acne te behandelen en te adviseren. Door het juiste product en behandeling te kiezen die in jouw specifiek geval werkt.

Maak gerust een afspraak voor een intake.

 

Welke behandelingen voor actieve acne:

ipl behandeling amsterdam

IPL Acne behandeling

ipl behandeling amsterdam

Medische Peelings

Direct een afspraak maken?

Scan de code