fbpx

Vette huid

3

Extreem vette huid

Een extreem vette huid (seborroe) ontstaat door een overmatige talgafscheiding door de talgklieren. Talg is een olieachtige substantie. Talgklieren zitten verspreid over het gehele lichaam, behalve op de handpalmen en voetzolen. De talgklieren op het gezicht, nek en op de borst zijn vrij groot in tegenstelling tot de talgklieren op andere delen van het lichaam. Deze klieren bevinden zich in de lederhuid en staan in verbinding met een haarzakje. Hierdoor zorgt de talg ervoor dat de haren soepel worden gehouden.

Hoe ontstaat een vette huid

Het grootste deel van de bevolking heeft een normaal tot vette huid of vettige huid. Een vettere huid komt vaak voor bij jongeren, waar met name de zogenaamde T-zone dan is aangedaan. Kenmerkend aan een vettere huid is, dat het gedurende de dag steeds meer gaat glimmen. Erfelijke factoren en hormooninvloeden spelen een rol bij het ontstaan van een vette huid. Vooral mannelijke hormonen (androgenen) spelen hierbij een rol. Door een toename van deze hormonen in de pubertijd, maar ook doordat de talgklieren gevoeliger worden voor deze hormonen, produceert de talgklier meer talg. Bij het ouder worden, vermindert de talgproductie weer. Een vette huid ligt ten grondslag aan een aantal huidziekten, met name acne en rosacea maar ook een relatie met pigment is inmiddels bekend.

Een vettige huid zegt niets over de hydratatie van de huid! Een vette huid kan dus ook droog en geïrriteerd zijn door bijvoorbeeld het gebruik van verkeerde huidverzorgingsproducten en door omgevingsinvloeden, zoals UV straling, verwarming en airco.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wij hebben verschillende behandelingen en producten speciaal voor de vettere huid. Een veel voorkomende fout is om een vettige huid veel of agressief te reinigen.

Tijdens je consult zullen we samen een behandelplan maken en het verloop uitleggen.

Hierna krijg je ook advies over thuisproducten en kunnen we samen aan de slag om een huid te verzorgen en je talgproductie onder controle te behouden.

Stap binnen voor advies op maat.

Welke behandelingen voor vette huid?

Hydrafacial behandeling Amsterdam

Hydrafacial

zuurstoftherapie Amsterdam

Microneedling

medik8 skincare amsterdam

Medik8 Skincare

microdermabrasie amsterdam

Microdermabrasie

Direct een afspraak maken?

Scan de code