fbpx

Cellulitis

3

Cellulitis behandeling. Wat is Cellulitis?

Cellulitis behandeling. De naam cellulitis wordt voor twee verschillende huidafwijkingen gebruikt, dat is een beetje verwarrend. In het dagelijks leven met de term cellulitis (cellulite) bedoeld (een ‘sinaasappelhuid).

Terwijl in de medische wereld met de term cellulitis een bacteriële infectie aan de onderhuidse weefsel wordt bedoeld. Dit is een heel ander beeld, vaak met koorts en een rood warm been.

Wij zullen de eerste situatie bespreken.

HOE ONTSTAAT CELLULITIS ?

Vlak onder de huid zitten vetcellen. Vetcellen slaan al het vet op dat ze kunnen opnemen uit het bloed en worden groter en groter. De vetcellen liggen in een klompje bij elkaar met daaromheen bindweefsel schotjes. Als de vetcellen toenemen puilen deze klompjes uit, terwijl andere delen van de huid door de bindweefselstrengen niet kunnen uitzetten, hierdoor ontstaan op zulke plekjes deukjes en ziet het huid hobbelig eruit (sinaasappelhuid effect).

WAT ZIJN DE OORZAKEN ?

Er zijn vele verschillende factoren die een rol spelen om cellulitis te ontwikkelen
Gewichtstoename is een veel voorkomende oorzaak, maar ook het verouderingsproces waarbij de elasticiteit van de huid verloren gaat speelt een grote rol.
Wij zien vaak ook jonge slanke vrouwen met cellulitis, dan lijkt het stukje erfelijkheid een grote rol te spelen. Puberteit en zwangerschap door hormonale veranderingen kan het beeld ook uitlokken.
En natuurlijk roken.

KAN CELLULITIS BEHANDELD WORDEN ?

Er zijn verschillende techieken waarmee wij cellulitis kunnen behandelen. Tijdens een intake kijken wij eerst naar jouw persoonlijke situatie.
Vaak combineren wij meerdere behandelingen voor het beste resultaat.
Je kunt gemakkelijk een afspraak inplannen voor een vrijblijvend consult door hier te klikken

Welke behandelingen voor cellulitis?

Velashape Amsterdam

Velashape Cellulite

ipl behandeling amsterdam

Bodyshock Mesoestetic Celluxpert

Direct een afspraak maken?

Scan de code