Microdermabrasie

Boek nu!

Microdermabrasie geeft de huid een upgrade!

Een frisse, gladde huid die er jonger uitziet en mooi in balans is. Microdermabrasie is een van de meest effectieve methodes om dit te bereiken.

Microdermabrasie wat is dat nu eigenlijk

Microdermabrasie is een intensieve peeling met een apparaat om dode huidcellen te verwijderen. De huid wordt vacuüm gezogen en tegelijkertijd worden micro-kristallen tegen de huid gespoten. De kristallen zijn gemaakt van aluminiumoxide en geven geen beschadigingen aan de huid. De huid krijgt een nauwkeurige en gecontroleerde peeling tot het gewenste niveau is bereikt. Des te meer behandelingen je ondergaat, des te mooier het resultaat zal zijn. Microdermabrasie in een kuur geeft het beste en mooiste resultaat.

Wat doet microdermabrasie jouw huid

Microdermabrasie verwijdert de dode huidcellen, hierdoor is de huid beter in staat om werkzame stoffen op te nemen waardoor deze meer effect hebben in de huid. De huid krijgt tevens een betere doorbloeding en stimuleert de aanmaak van nieuwe cellen. Ook worden de poriën minder grof en kunnen pigmentvlekjes en fijne rimpeltjes vervagen. De huid zal na de microdermabrasie behandeling veel gladder aanvoelen en er egaler en mooier uitzien.

Wat kun je behandelen met microdermabrasie

Microdermabrasie is voor bijna iedereen geschikt en wat we kunnen behandelen zijn:

fijne rimpels

onzuivere huiden

huidveroudering

oppervlakkige pigmentvlekken

acne littekens (vlekjes)

zonneschade

rokershuid

grove poriën

grove huidstructuur

futloze huid

 

Hoeveel behandelingen mag je ondergaan

Je mag 2 maximaal 2 kuren per jaar volgen. Daarna ga je tussentijds het resultaat onderhouden met 1 behandeling per 4-6 weken. Als je een kuur volgt mag je 1 keer per week – 2 weken een behandeling ondergaan.

Is microdermabrasie pijnlijk

Nee, de behandeling is helemaal niet pijnlijk en wordt zelfs als ontspannend ervaren. Dit komt ook door het apparaat waarmee wij werken en de kristallen die wij gebruiken.

Hoe ziet jouw huid eruit direct na de behandeling

Het kan zijn dat jouw huid er even rood uitziet direct na de microdermabrasie behandeling maar dit is tijdelijk en trekt snel weer weg. Dit komt doordat de doorbloeding gestimuleerd is. Heel af en toe komt het wel eens voor dat de huid heel lichtjes kan gaan schilferen omdat de aanmaak van nieuwe cellen gestimuleerd is, dit is zo mild dat je het nauwelijks ziet.

Wat na een microdermabrasie behandeling

Jouw huid is nu heel goed in staat om werkzame stoffen (zoals Vitamine C/ Hyaluronzuur) op te nemen. Daarom is het belangrijk om goede producten met hoge percentages werkzame stoffen te gebruiken. Ook kun je nu producten gebruiken met een mild percentage fruitzuren om het resultaat vast te houden en te verbeteren. Hierover krijg je een advies tijdens jouw behandeling en intake gesprek. Omdat jouw huid nu ook iets gevoeliger is geworden voor UV-straling is het belangrijk om dagelijks een dagcreme met UV-bescherming (SPF) te gebruiken.

Wat mag niet na een microdermabrasie behandeling

Ga niet in de felle zon zitten 2-4 weken na de behandeling. Zorg ervoor dat je dit ook minimaal 2 weken voor de microdermabrasie behandeling niet hebt gedaan. Daarnaast is het beter om de eerste week niet te gaan zwemmen in chloorwater. De voorkeur heeft ook om minimaal 2 dagen geen make-up te gebruiken.

Wanneer mag je geen microdermabrasie ondergaan

Er zitten wat contra-indicaties aan de microdermabrasie behandelingen. Je mag geen microdermabrasie ondergaan bij:

psoriasis

huidontstekingen

koortslip

zonverbranding

vitamine A medicatie (Isotretinoine, Roaccutane)

rosacea

huidkanker

actieve acne

herpes

actinische keratose

Heb je vitamine A medicatie gebruikt dan moet je minimiaal 9  maanden gestopt zijn hiermee. Dit bekijken we allemaal samen tijdens het intake-gesprek.

 

 

Prijs per behandeling 1 behandeling kuur van 6 behandelingen
Gelaat € 65 € 370
Gelaat, hals en decolete € 80 € 450
Gelaat in combinatie met fruitzuurpeeling € 80
Gelaat, hals en decolete in combinatie met zuurstof behandeling € 120

Direct een afspraak maken?

Boek nu!