fbpx

→ Haarverlies

3

Haaruitval – acuut haarverlies, kale plekken en meer

Het verliezen van veel hoofdharen wordt haaruitval genoemd. Het kammen of wassen van het haar is de tijd van het jaar waarop de meeste mensen haar verliezen. De gevolgen hiervan zijn duidelijk: De haardos wordt dikker en er kunnen kale plekken op het hoofd ontstaan.

Verschijnselen van haarverlies
Het verliezen van veel hoofdharen wordt haaruitval genoemd. Een gemiddelde persoon verliest ongeveer honderd haren per dag. De groei van ongeveer honderd nieuwe haren per dag heeft geen zichtbare gevolgen. Haaruitval wordt gedefinieerd als het aantal haren dat een persoon verliest. Het kammen of wassen van het haar is de tijd van het jaar waarop de meeste mensen haar verliezen. De gevolgen hiervan zijn duidelijk: De haardos wordt dikker en er kunnen kale plekken op het hoofd ontstaan. Haaruitval begint meestal in de buurt van de kruin of bovenop het hoofd.

Er zijn verschillende vormen van haaruitval.
Het hele hoofdhaar wordt snel dunner bij acuut haarverlies. Na een paar maanden neemt de groei weer toe. Bij langdurig haarverlies wordt het hele hoofdhaar dunner en blijft dit gedurende meer dan zes maanden aanwezig.

Er is ook een vorm van haaruitval waarbij kale plekken op behaarde gebieden plotseling ontstaan. Het haar groeit meestal binnen twee jaar terug. Het is mogelijk dat haar uitvalt vanwege een aantal redenen, zoals ziekte, medicijngebruik en voeding. Soms is de bron onduidelijk.

Diagnose en onderzoek van haarverlies
Haaruitval kan op verschillende manieren worden behandeld. De dermatoloog bepaalt tijdens de intake op basis van uw verhaal en eventueel aanvullend onderzoek de aard van haaruitval. Soms is extra bloedonderzoek nodig om de bron te identificeren.

Haaruitvalbehandeling
Haaruitvalbehandelingen variëren per persoon. De dermatoloog bepaalt de soort haaruitval op basis van uw verhaal en eventueel aanvullend onderzoek. Soms is er extra bloedonderzoek nodig om de oorzaak te lokaliseren. De meeste gevallen van acuut haarverlies gebeuren zonder enige aanleiding. De meeste keren komt het haar helemaal terug. Maar het kan maanden tot jaren duren voordat de haardichtheid weer normaal is. De dermatoloog gaat eerst op zoek naar de onderliggende factoren die verantwoordelijk zijn voor langdurige haaruitval. Het is mogelijk dat u wordt doorverwezen voor verdere onderzoeken.

Welke behandelingen biedt Unicare voor uw haarverlies?

ipl behandeling amsterdam

Meseotherapie

dr CYJ Hair Filler Amsterdam

Dr. CYJ Hair fillers

Direct een afspraak maken?

Scan the code