fbpx

→ Fijne lijntjes en diepere rimpels

3

Fijne lijntjes en diepere rimpels

Het gezicht verandert met de tijd. Het natuurlijke verouderingsproces van de huid neemt tol met de leeftijd, wat zichtbaar is in rimpels en fijne lijntjes in het gezicht en de hals. Rimpels ontstaan wanneer de stoffen die de huid stevig en elastisch houden, afnemen. Gelukkig zijn er tal van behandelingen beschikbaar om een jonge huid te behouden en huidveroudering te stoppen. Rimpels kunnen op verschillende manieren worden verwijderd, zoals door een facelift of injectables. Naast deze methoden kunt u ook kiezen voor een medische peeling of laserbehandeling. Hierdoor blijft de mimiek van het gezicht behouden en wordt de huidkleur en structuur direct verbeterd.

Maak vandaag nog een afspraak voor een vrijblijvend consult. 

Hoe komen rimpels tot stand?

Als gevolg van het feit dat er verschillende soorten rimpels zijn, zijn er ook verschillende oorzaken voor hun ontwikkeling. Zo zijn er mimische rimpels, statische rimpels en droogte lijntjes. Statische rimpels zijn het gevolg van een afname van de hoeveelheid collageen en elastine in de huid en het veelvuldig gebruik van de onderliggende spieren. Ook wanneer je je gezicht niet beweegt, zijn deze rimpels altijd zichtbaar. De rimpels die je ziet wanneer je de spieren van je gezicht beweegt, worden mimische rimpels genoemd. De rimpels die je ziet in je lach, voorhoofd en frons zijn voorbeelden van mimische rimpels.

De meeste rimpels komen voort uit de afname van de hoeveelheid hyaluronzuur, elastine en collageen in de huid. Vanaf ons vijftigste levensjaar beginnen deze stoffen af te nemen en beginnen de eerste tekenen van huidveroudering te verschijnen. Uitdroging wordt veroorzaakt doordat de huid verslapt en minder hydratatie krijgt. Veel mensen weten nu dat externe factoren, zoals stress, leefstijl, zonnebank- en UV-straling, rimpels veroorzaken en de huid ouder maken. Het roken van een sigaret veroorzaakt rokerslijntjes in het gezicht en het douchen met te heet water droogt de huid uit. Bovendien kan het slapen op de zij of buik rimpels veroorzaken.

Al deze factoren werken samen om groeven, lijnen en diepe rimpels op de huid te veroorzaken. Er zijn niet alleen rimpels, maar ook pigmentvlekken, ouderdomsvlekken en gesprongen vaatjes in het gezicht, ook wel couperose genoemd.

Welke soorten rimpels zijn er?

Fijne lijntjes of rimpels die dieper liggen: We zullen er allemaal ooit mee te maken krijgen. Rimpels kunnen in de hals en op verschillende plaatsen in het gezicht voorkomen. Een persoon krijgt fronsrimpels, een ander voorhoofdsrimpels en een derde kraaienpootjes. Dan zijn dynamische (of mimische) rimpels en statische rimpels niet hetzelfde.

Dynamische rimpels
De rimpels die ontstaan door de beweging van de spieren in je gezicht, zoals je mond of je wenkbrauwen, worden dynamische rimpels genoemd, ook wel mimische rimpels genoemd. Fronsrimpels, lachrimpels, kraaienpootjes en voorhoofdsrimpels zijn voorbeelden hiervan. Dit soort rimpels kan worden veroorzaakt doordat je tegen de zon inkijkt, je bezig bent met een bepaald onderwerp of je emoties uitdrukt.

Statische rimpels
Na verloop van tijd veranderen dynamische rimpels in statische rimpels: De huid heeft deze lijnen of groeven altijd. Als de huid dunner wordt en er minder elastische vezels zijn, zullen deze rimpels meer zichtbaar worden.

 

De remedie voor rimpels

Er zijn verschillende behandelingen beschikbaar om rimpels, groeven en fijne lijntjes te verminderen of te verwijderen, zodat je niet meer make-up hoeft te gebruiken om dit te camoufleren. Een fractionele laserbehandeling, een medische peeling of injectables zoals botox en fillers zijn uw opties. Door gebruik te maken van de juiste huidverzorgingsproducten, zoals retinol (vitamine A zuur) en een goede zonbescherming, kun je rimpels voorkomen en verminderen. Onze huidtherapeuten en cosmetisch artsen zijn gespecialiseerd in huidverbetering en zullen je graag advies geven over de beste behandeling voor jouw huid. Bovendien kunnen ze je helpen bij het kiezen van de beste producten om rimpels in het gezicht te verminderen.

Gezonde levensstijl om rimpels en lijntjes te voorkomen? 

Hoewel een groot deel van je huid genetisch bepaald is, kun je zelf invloed hebben op de vorming van rimpels en lijntjes. Het is namelijk waar dat je levensstijl en voedingsgewoonten een rol spelen bij het ontwikkelen van rimpels. Het voorkomen of uitstellen van lijntjes en rimpels kan worden bereikt door elementen zoals voldoende slaap en beweging, een gezonde levensstijl en een voldoende inname van vitaminen.

Het volgen van een gezonde levensstijl kan helpen tegen de vorming van rimpels en lijntjes voordat ze op een gegeven moment zichtbaar worden. In dit geval betekent een gezonde levensstijl het eten van voldoende vitamines, zorgen voor voldoende slaap en het innemen van weinig suikers. Het is ook belangrijk om je huid niet te veel aan de zon te blootstellen.

Welke behandelingen bieden wij voor fijne lijntjes en diepere rimpels?

botox behandeling amsterdam

Botox behandeling

Fillers amsterdam fillers behandeling

Fillers behandeling

Profhilo Amsterdam

Profhilo

Unicare Cosmetic Clinic Amsterdam

Fruitzuur Peelings

Direct een afspraak maken?

Scan the code