fbpx

→ Fibromen

3

Wat zijn fibromen?

Veel voorkomende goedaardige huidgezwelletjes zijn fibromen. Fibroma molle, die weke fibromen zijn, fibroma pendulans, die gesteelde fibromen zijn, en skin tags zijn allemaal termen die in de medische taal worden gebruikt. “Wild vlees” en “steelwratjes” zijn twee algemene namen voor dit soort vlees.

Hoe worden fibromen gevormd?
Het ontstaan van deze gezwelletjes is nog steeds onduidelijk. Overgewicht en hormonen, vooral na de menopauze, hebben een relatie.

Hoe ziet een fibroom eruit?

We zien weke, huidkleurige gezwelletjes op de huid die overal kunnen voorkomen. Tientallen kleine of grotere gesteelde huidkleurige of lichtbruine gezwelletjes kunnen soms worden gezien in de hals, oksels, onder de borsten en in de liezen, vooral bij vrouwen die overgewicht hebben en na de overgang zijn.

Hoe worden fibromen vastgesteld?
In de klinische context Het is niet nodig om extra onderzoek te doen.

Hoe wordt fibroomverwijdering uitgevoerd?
Fibromen verwijderen is niet medisch noodzakelijk. In het geval dat ze cosmetische problemen veroorzaken, kunnen deze onaangename wratjes met een schaartje worden verwijderd onder plaatselijke verdoving. Het wondje wordt vervolgens licht dichtgebrand. Het gebruik van een gefractioneerde CO2 laser is een nog elegantere methode.

Hoe kunt u fibromen zelf behandelen?
Er is geen manier om deze wratjes te voorkomen. Het is niet nuttig om een dieet te volgen.

Is het mogelijk dat fibromen afsterven vanzelf?
Fibromen zullen niet vanzelf verdwijnen. In de loop der jaren kunnen bij sommige mensen fibromen op de huid steeds groter worden.

Welke behandelingen biedt Unicare voor Fibromen?

plasmage behandeling amsterdam

Plasmage behandeling

co2 laser behandeling amsterdam

CO2 Laser behandeling

Direct een afspraak maken?

Scan the code