Botox en fillers

Boek nu!

Verschil tussen Botox en Fillers

Botox

Rimpels in het gezicht worden onder andere veroorzaakt door het samentrekken van de aangezichtsspieren. Deze rimpels zijn met name in het bovenste gebied van uw gezicht te vinden. Iedere keer als u lacht, boos kijkt of fronst, vormen zich fijne lijntjes. Op een zeker moment blijven de rimpels zichtbaar; ook als u niet lacht of fronst. Dit is een gevolg van het natuurlijke verouderingsproces van uw huid. Tenslotte zijn ook andere factoren op rimpelvorming van invloed zoals blootstelling aan zonlicht, roken en gezondheidsproblemen.

Botox is een merknaam voor Botuline Toxine. Botuline Toxine is een eiwit dat wordt aangemaakt door de bacterie Clostridium botulinum. In onze kliniek gebruiken wij het merk Botox van de firma Allergan.

Botox heeft twee effecten:

  1. Het blokkeert de prikkeloverdracht van zenuwen naar spieren, waardoor de werking van de spieren afneemt of stil komt te liggen. Dit eiwit wordt in uiterst kleine hoeveelheden en sterk verdund, geïnjecteerd in de spiervezels die verantwoordelijk zijn voor de lijntjes die ontstaan bij mimiek (bijvoorbeeld voorhoofd, fronslijnen, kraaienpootjes en wenkbrauwlift). Na enkele maanden herstelt de spieractiviteit volledig.
  2. Het blokkeert de werking van zenuwen die de zweetklieren prikkelen, waardoor voorkomen wordt dat de klieren zweet produceren.

Botox wordt niet alleen gebruikt voor een rimpelbehandeling (wenkbrauwlift, kraaienpootjes, frons en voorhoofdrimpels), maar ook tegen migraine, Gummy Smile (zichtbaar tandvlees bij lachen), bunny lines (zijn rimpeltjes aan de zijkant van de neus die ontstaan bij het lachen),overmatig zweten en tandenknarsen.

Hoelang heeft u plezier van uw behandeling met Botox?
 Gemiddeld 3 a 5 maanden. Hoe vaker u Botox gebruikt, hoe langer de tijd tussen de behandelingen.

 

Fillers – op basis van hyaluronzuur

FIllers zijn bij uitstek geschikt voor het herstellen van volumeverlies of het opvullen van rimpels. Door de normale veroudering krimpt het skelet van het hoofd en neemt het steunweefstel (collageen, elastine, spieren, vet etc.) in het gezicht af. Heeft iemand veel blootstelling aan de zon gehad of veel gerookt, dan is de kwaliteit van de huid achteruit gegaan.  De slappere huid in combinatie met minder steunweefsel en een krimping van het skelet, zorgen voor een veroudering/verslapping van het gezicht.

Er vindt altijd een gratis intakegesprek plaats waar je vaststellen wat u wensen zijn en zo doelgericht een behandelplan met u opstellen. Wij gebruiken in onze kliniek de fillers van Stylage.

Mocht het volumeverlies op de voorgrond staan, dan wordt er vaak gekozen voor een liquid facelift.  Gebieden die behandeld kunnen worden met een liquid facelift zijn: voorhoofd, slapen, jukbeenderen, wangen, neuslippenplooi, mondhoekplooi, kin en kaaklijn. Als er geen volumeverlies is maar alleen kleine barstlijntjes, kunnen we deze ook  goed met fillers behandelen.

Deze behandeling wordt uitgevoerd met behulp van kleine naalden en/of een canule, zodat de kans op bijwerkingen (blauwe plekjes, roodheid) minimaal is. De tijdelijke injectables die wij gebruiken zijn gebaseerd op basis van hyaluronzuur die van nature in de huid voorkomt. Hierdoor is de kans op een allergische reactie of op een vreemdlichaamreactie uiterst klein. Bovendien kunnen we de tijdelijke injectables zo nodig actief oplossen, wat extra veiligheid biedt.

De gebieden die behandeld kunnen worden met een filler zijn:
de slapen, frons (bij diepere lijnen), onder de ogen, neus, wangen, kin, neus-lippenplooi, jukbeenderen, lippen, lijntjes boven de lippen (zogenaamde ‘rokerslijntjes’), kaaklijn.
 

Hoe lang heeft u plezier van uw filler behandeling?
Gemiddeld een jaar. Onze lichaam lost hyaluronzuur gedurende 1 jaar geleidelijk af.

 

Botox prijzen per zone
Halve zone € 70
1 zone € 120
2 zones € 220
3 zones € 300
Anti zweet handen € 360
Anti zweet Oksels € 720
Tandenknarsen € 200
Slimming Face € 280

 

Prijzen Fillers:
1,0 mL- 1,2mL € 325
Kin 1mL € 280
Neus-lippenplooi 1mL € 280
Rokerslijn vanaf 1mL € 280
Vollere lippen 1mL € 280
Neusvorm € 325
Slapen opvullen vanaf 1mL € 325
Traangootjes 1mL € 325
Vollere lippen 1,5mL € 375
Jukbeenderen vanaf 2mL € 490
Kaaklijn vanaf 2mL € 525

 

Kom gerust binnen voor een gratis consult en advies op maat.

Direct een afspraak maken?

Boek nu!